GENT – Vier maanden na de initiële lancering van Delta kan de Gentse start-up Opus Labs al op meer dan een half miljoen downloads rekenen. De applicatie groeit met 20.000 gebruikers per dag. Ook de betalende versie boekt alsmaar meer succes.

“Delta is niet alleen geëxplodeerd op vlak van gebruikersaantallen, het effectief gebruik is buiten alle verwachtingen. Onze gebruikers openen de app tot honderd keer per dag, puur om te kijken hoe hun portefeuille ervoor staat en/of om te kijken wat de prijs van de Bitcoin en andere cryptovaluta is”, zeggen oprichters Lorenz Bogaert, Toon Coppens, Nicolas Van Eenaeme, Nicolas Van Hoorde, Filip Minev en Maurus Cuelenaere.

De lovende kritieken over de app zijn een mogelijke verklaring voor de groei. “Zowel de look als de brede waaier aan mogelijkheden in een gebruiksvriendelijk jasje en de constante toevoegingen van verbeteringen en features, zorgen voor een positieve uitstraling binnen de markt.”

In volle groei

Begin december lanceerde Opus Labs Delta PRO, een betalende component van de applicatie die meer mogelijkheden biedt voor het beheer en de synchronisatie op verschillende toestellen. “We zitten nu aan zo’n 5.000 abonnees en er komen iedere dag een paar honderd bij”, verduidelijken de oprichters.

Delta groeit nu 5 procent per dag, wat zowel technisch als operationeel voor een hele uitdaging zorgt. Opus Labs werft dan ook volop ontwikkelaars aan, maar ook talenten die op het vlak van product, marketing en community ondersteuning kunnen bieden.