Basalte, de fabrikant van exclusieve producten voor slimme woningen en kantoren, scoort internationaal. De Amerikaanse technologiereus Apple gebruikt voortaan producten van het bedrijf uit Merelbeke in zijn kantoren over de hele wereld.

Op die manier zet Basalte haar blijvende groei in de verf. Ook de Belgische technologie en design wordt zo op de wereldkaart geplaatst. “We zijn meer dan verheugd om gekozen te worden door een bedrijf met zo’n onmiskenbare invloed op modern productdesign”, zegt managing director van Basalte Klaas Arnout. “Het is bovendien een mooie referentie voor de Belgische maakindustrie omdat al onze producten ontwikkeld en geproduceerd worden in Merelbeke.”

Minimalistisch design

Basalte werd opgericht in 2008 door Klaas Arnout en Sandra Maes. Het bedrijf uit Merelbeke maakt onder andere design schakelaars, multiroom audiosystemen en aluminium houders voor iPad en iPod touch. Die wandhouders en tafelstatieven voor iPad gebruikt Apple nu om bezoekers te registreren en vergaderzalen te beheren in de kantoren in onder andere London, Singapore, Japan en zelfs het nieuwe hoofdkwartier in Cupertino, Californië. “Apple viel voor het minimalistische design, dat enkel het strikt noodzakelijke toevoegt aan het iconisch design van de iPad. De houders zijn ook zeer eenvoudig en snel te installeren, een belangrijk voordeel voor elk type project”, legt Klaas Arnout uit.

Naar de toekomst toe breidt Basalte haar productgamma van exclusieve, design producten voor slimme woningen verder uit. Momenteel verkoopt het bedrijf in meer dan 60 landen wereldwijd, won het al meer dan 35 designprijzen en ook hun steile groei blijft aanhouden. Basalte telt ongeveer 30 werknemers.