AppliTek zet zichzelf op de kaart in Peru

aaaplitekAppliTek is een snel groeiende KMO uit Deinze die analyseapparatuur ontwikkelt en produceert en voor milieu- en industriële toepassingen, en inmiddels actief is in meer dan 100 landen. Het bedrijf levert onder meer apparatuur die de werking van waterzuiveringsstations kan analyseren en optimaliseren.

CEO David Laurier nam vorige week deel aan de handelsmissie naar Peru onder leiding van prinses Astrid en staatssecretaris voor buitenlandse handel Pieter De Crem. Hij schonk er één van de meest populaire meetapparaten van het bedrijf aan de Peruviaanse overheid. Het gaat om een meetapparaat met een waarde van 30.000 euro dat continu de vervuilingsgraad kan meten in afvalwater.

Het is niet de eerste keer dat AppliTek op een dergelijke manier tegelijk lokale overheden ondersteunt maar ook aan zijn eigen toekomst denkt. Zo schonk het bedrijf in 2005 bij een handelsmissie in India eveneens een meetapparaat. Jarenlang leek dat geen gevolgen te hebben, maar anno 2014 is de vraag naar AppliTek’s producten in India dermate groot dat het bedrijf uit Deinze op zoek moest naar een Indische structurele partner. Die werd inmiddels ook gevonden, zodat AppliTek samen met deze partner vanuit haar lokale kantoor in Dehradun, vlak bij de Chinese grens, de 28 staten in India bedient.  “Ook Peru is een veelbelovende markt voor AppliTek”, zegt David Laurier. “Het land heeft immers veel aandacht het milieu, zuiver water en zuivere lucht.” AppliTek is in Zuid-Amerika trouwens al marktleider in Brazilië, Argentinië, Columbia, Venezuela en Chili