Aquakine biedt aquaspinning aan op "lefbikes" van eigen ontwerp

aaaqKinesist Erik Bijvoet en zijn echtgenote Christine Schotte baten in het bijzonder landelijke Sint-Goriks-Oudenhove, een deelgemeente van Zottegem, Aquakine uit, een praktijk die staat voor bewegen in het water, verkwikken, ontstressen én sporten zonder belasting van de gewrichten. Aquakine geeft niet alleen individueel bewegingsadvies maar richt zich ook op bedrijven voor teamevents én voor vergaderingen op een bijzondere locatie.

Er zijn wel meer aanbieders van hydrotherapie maar heel bijzonder bij Aquakine is dat er spinning mogelijk is in het water. “We beschikken over 12 aquaspinningfietsen”, zegt Christine Schotte, “die we zelf hebben ontworpen. Spinning in het water is ideaal voor het verstevigen vand de spieren, zonder dat de gewrichten daarbij worden belast. Het is een sport die de beoefenaars de kans biedt om zich 100% te geven en volledig te ontladen, zonder dat er gevaar is dat ze nadien stram of stijf zijn.”

De aquaspinningfietsen zijn trouwens niet de enige zaken waarmee Aquakine onderscheidend vermogen opbouwt. “Naast kinesitherapie en hydrotherapie bieden we ook cryosaunatherapie aan”, zegt Christine Schotte. “De cryosauna is het omgekeerde van een warme sauna. Je gaat gedurende 3 minuten in een cabine van -85°C . Dat is een bijzonder verkwikkende ervaring die spier- en gewrichtspijnen aanpakt en de immuniteit versterkt. In heel de wereld maken topsporters hier gebruik van om melkzuur af te drijven en sneller te recupereren. Na de cryosauna terugekeren in het warme water van 32° zorgt voor een unieke ervaring.”

Aquakine maakt zich sterk dat het bedrijven die op zoek zijn naar een originele teambuilding in een heel rustige omgeving met programma’s op maat uitstekend van dienst kan zijn.