De 145 medewerkers van de Gentse vestiging van ontwerp- en consultancybedrijf Arcadis hebben hun intrek genomen in een nieuw kantoor aan de Zuiderpoort. Het kantoor Zuiderpoort staat in het teken van het nieuwe werken, of Open Up zoals Arcadis het zelf noemt.

Open Up gaat verder dan een trendy open kantooromgeving zonder vaste zitplaatsen. “Het is een volledig nieuwe manier van werk organiseren, die aansluit bij een nieuwe manier van werken die we bij Arcadis hebben zien ontstaan”, zegt Wim Waterschoot, HR-directeur bij Arcadis. “Concreet kiezen onze mensen dagelijks hun werkplek -op een Arcadis-kantoor, thuis, of bij de klant- naargelang hun agenda van de dag. Onze kantoren hebben dan ook geen vaste plaatsen meer voor iedere medewerker. Bij aankomst op kantoor kiest iedereen een geschikte werkomgeving: aan een eiland met het team, in een stille ruimte, of op een flexplek voor een korte passage van enkele uren.”

Arcadis, dat wereldwijd 27.000 mensen tewerkstelt in ruim 70 landen, wil hiermee een betere work-lifebalance bij de medewerkers generen. “Ze zijn niet meer gebonden aan een vaste locatie, en de ongemakken die pendelen vaak met zich meebrengt. Maar ook hebben we minder kantoorruimte nodig, en dalen onze kosten en ecologische voetafdruk. Het is over de hele lijn een succesverhaal”, besluit Wim Waterschoot.