BUGGENHOUT/GENT – Maarten Raes wordt met zijn investeringsmaatschappij CoolPlaces uit Buggenhout hoofdaandeelhouder van Arctic Bath. Dat is een drijvend hotel in de Zweedse natuur. De zaakvoerder van touroperator Nordic, dat naast Londerzeel ook vanuit Gent actief is, hoopt het reisaanbod naar dit noordelijke oord zo nog aantrekkelijker te maken.

Nordic is marktleider in België voor reizen naar Noorwegen, IJsland, Lapland en Zweden, maar ook naar Spitsbergen en voor reizen met Hurtigruten.

“De oprichters achter Arctic Bath AB toonden passie voor wat ze maakten”, zegt Maarten Raes die CoolPlaces samen met Katia De Vil, ook collega bij Nordic, leidt. “Ik zag een zeer professioneel team met een grote focus op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Ik ben dan ook erg trots om deel uit te maken van dit project, zowel persoonlijk als professioneel via Nordic.”

Drijvend wellnesshotel

Arctic Bath wordt een nieuw internationaal hotel in Harads, Zweeds Lapland. Het gaat om een drijvend hotel dat op Luleariver moet drijven. In de zomer zal het hotel op het water zweven en in de winter bevroren op de rivier halt houden.

De totale oppervlakte van het bad bedraag 500 vierkante meter. Zes afzonderlijke zwevende hotelkamers zijn elk ongeveer 25 vierkante meter. Het hoofdgebouw biedt bovendien plaats voor een koud bad, sauna’s, een spa-behandelkamer, lounge, winkel, bar en restaurant. De opening wordt verwacht in december 2018.

“Ik geloof sterk in een project als dit. Geen massatoerisme, maar een doordacht en zeer uniek product dat is gebaseerd op passie in plaats van geld. Ik heb alle vertrouwen in het succes van Arctic Bath AB”, aldus Maarten Raes.