Na 15 jaar verlaat Arnauld Demoulin luierproducent Ontex uit Erenbodegem. Daar was hij de voorbije jaren algemeen directeur van de divisie Retail. Hij wordt de nieuwe ceo van de familiale verpakkingsgroep Van Genechten Packaging International uit Turnhout. De 45-jarige Demoulin volgt begin juni Inge Plochaet op, die als bestuurslid de functie sinds september 2016 tijdelijk waarnam. Met zijn internationale ervaring in persoonlijke hygiëne en fast moving consumer goods moet hij het kartonnagebedrijf ondersteunen in de verdere groei. “We hebben er vertrouwen in dat Arnaulds leiderschap en aanstekelijk enthousiasme opnieuw groei zal brengen”, zegt Frederic de Somer van Van Genechten Packaging International.

Arnauld Demoulin begint in 2002 bij Ontex als Retail Brand Manager en groeide in 2010 door tot algemeen directeur van de divisie Healthcare. Demoulin, die een diploma in de economische wetenschappen aan het Institut Catholique des Hautes Etudes Commerciales in Brussel behaalde, werd in 2014 algemeen directeur van de divisie Retail. In zijn laatste opdracht gaf hij leiding aan 2.800 mensen in zeven bedrijven op het vlak van sales, productie, bevoorrading en financiën. “Ik ben verheugd om één van de grootste onafhankelijke vouwkarton verpakkingsbedrijven te vervoegen. Samen met de teams zullen we onze positie versterken om gepersonaliseerde producten te maken die onze klanten onderscheiden”, zegt Demoulin in een reactie. Voordat hij bij de luierproducent van start ging, was Arnauld Demoulin division manager bij Robert Half International in België. Tussen 1993 en 2000 vervulde hij ook verschillende functies in sales en marketing bij Procter & Gamble België.

Ontex is marktleider in producten voor persoonlijke hygiëne, van babyluiers tot producten voor intieme hygiëne voor vrouwen of oplossingen voor incontinentie bij volwassenen. De groep uit Erembodegem heeft meer dan 8.000 werknemers en is actief in 25 landen. Van Genechten Packaging International is gespecialiseerd in vouwkartonnen verpakkingen. Het Turnhoutse bedrijf heeft 1.600 mensen in dienst, verspreid over tien vestigingen in zeven landen. In België stelt de groep 400 mensen tewerk. De onderneming realiseert een jaaromzet van 260 miljoen euro.