De vestiging van Samsonite in Oudenaarde hoeft niets te vrezen nu ’s werelds grootste koffermaker overweegt om een deel van zijn productie te verplaatsen van Azië naar de Verenigde Staten. Dat zegt Arne Borrey. De Belg staat sinds drie weken aan het hoofd van Samsonite in Europa en Afrika. Oudenaarde is momenteel ook het Europese hoofdkwartier, waar de voorbije drie jaar al 114 mensen werden aangeworven.

Arne Borrey verklaart zelfs dat hij de magazijnen in Oudenaarde, waar alle tassen en koffers voor verkoop in Europa en Afrika zijn gestockeerd, wil uitbreiden. “In de afgelopen jaren hebben we ze al uitgebreid tot een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. De komende tijd zullen we bekijken hoeveel groter ze moeten worden”, verklaart Arne Borrey aan De Tijd. Samsonite produceert in Oudenaarde alle koffers op basis van kunststof polypropyleen en investeerde de afgelopen jaren 100 miljoen euro in de Belgische vestiging. Het wereldwijde laboratorium, waar met 40 onderzoekers aan de slimme koffer wordt gewerkt, bevindt zich in de Vlaamse Ardennen.

Samsonite Ramesh Tainwala, ceo van Samsonite, overweegt om een deel van de productie opnieuw naar de Verenigde Staten te verhuizen. Daar werd de fabriek 16 jaar geleden gesloten. Volgens Borrey zonder gevolgen voor Oudenaarde, want 80 procent van wat in België wordt gemaakt, wordt in Europa verkocht. In de vestiging in Oudenaarde werken 688 mensen.