ARTEpreneur heeft antwoord op verzuchtingen Unizo rond statuut student-ondernemer

belga-picture-17535931Eerder deze week hadden we aandacht voor het feit dat Unizo voor de meer dan 5.000 student-ondernemers aandringt op een nieuw statuut.

Peter Leyman (foto), die in een vroeger leven aan het hoofd stond van Volvo en nu het Gentse maatwerkbedrijf Ryhove leidt, maar ook voorzitter is van de coöperatieve ARTEpreneur  laat weten dat die coöperatieve al een antwoord heeft op de verzuchtingen van Unizo. “De problemen rond  sociale bijdragen, verlies van kinderbijslag en het eventueel fiscaal niet meer ten laste zijn van student-ondernemers, wordt daardoor ondervangen, zodat de studenten volop de kans krijgen hun ondernemerschap te realiseren”, zegt hij.

Artepreneur sluit aan bij Student Ghentrepreneur, een initiatief dat getrokken wordt door de Arteveldehogeschool in partnerschap met stad Gent, U Gent, HoGent, iMinds en Unizo.

“De Arteveldehogeschool draagt ondernemingszin en ondernemerschap heel hoog in het vaandel”, zegt An Boone, projectleider ARTEpreneur.  “Deze pijlers maken tevens deel uit van de missie van de Arteveldehogeschool. In 2011 richtte de Arteveldehogeschool ACCIO op, Het Arteveldehogeschool Centrum voor Creativiteit, Innovatie en Ondernemingszin waarbij studenten met een idee steeds terecht kunnen om zo het idee verder uit te werken en marktklaar te maken. Ze kunnen aanvullend terecht bij Student Ghentrepreneur. En eens ze klanten hebben kunnen ze instappen in de studentencoöperatie, ARTEpreneur, waar studenten onder het ondernemingsnummer van deze coöperatie begeleid leren ondernemen.”