Arteveldehogeschool biedt nieuw postgraduaat HR management aan

KNT_01-1Talent van werknemers is letterlijk en figuurlijk goud waard. Medewerkers die ingezet worden op hun talenten en zich gewaardeerd voelen, zijn in staat de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Dat vraagt om een doordacht personeelsbeleid.  Daarom start de Arteveldehogeschool in september 2016 met een nieuw postgraduaat Human Resources Management: via dit postgraduaat ondersteunt de hogeschool zowel profit- als non-profitorganisaties in de ontwikkeling van een performant en duurzaam HR-beleid. om de beschikbare kennis en vaardigheden beter te kunnen inzetten over de grenzen van de huidige functie of organisatie heen.

Met dit postgraduaat wil de Arteveldehogeschool volwaardige en breed inzetbare HR-experts afleveren. Human Resources is immers veel meer dan de noodzakelijke ‘grondstof’ voor de ontwikkeling van een organisatie. Medewerkers zijn het kapitaal van organisaties. Van aanwerving tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst, het bepaalt het welslagen van bedrijf. In de organisatie van vandaag is Human Resources trouwens niet alleen een zaak van het HR-departement of de HR-verantwoordelijke. Elke teamverantwoordelijke heeft zijn verantwoordelijkheid op HR-vlak.

Door een gefundeerde kijk op actuele HR-processen en -tendensen te ontwikkelen en uitgebreid kennis te maken met de nieuwste HR-ontwikkelingen zoals storytelling, talent acquisition, employer branding, appreciative inquiry en co-creatie, kunnen de nieuwste HR-inzichten binnen organisaties geïntegreerd worden.

Het postgraduaat richt zich tot mensen zonder HRM-ervaring, die in de toekomst graag deze richting willen uitgaan, lijnmanagers die hun functioneren willen verbeteren via verdieping van hun HR-kennis & HRM-medewerkers die hun HR-kennis willen verbreden met het oog op interne of externe doorgroei.