Arteveldehogeschool erkend als loopbaancentrum

ARTEV_lo_met_baseline_xsml_RGBDe Arteveldehogeschool start begin december met loopbaangeleiding. De VDAB erkent de hogeschool, als eerste instelling voor hoger onderwijs, als loopbaancentrum. Ook in haar voornaamste doelgroep onderscheidt het loopbaancentrum van de Arteveldehogeschool zich: hooggeschoolden die tot 10 jaar werkervaring hebben.

Voor loopbaancoach Eva Booms maakt dit nieuwe aanbod de cirkel rond. “De Arteveldehogeschool ondersteunt kandidaat-studenten bij hun studiekeuze, coacht hen vervolgens tijdens hun studieperiode en bereidt hen tot slot via bijvoorbeeld sollicitatietraining voor op hun eerste job. Door daar nu ook nog loopbaanbegeleiding aan toe te voegen, maken we de cirkel rond. We zijn er trouwens niet enkel voor alumni van de Arteveldehogeschool. Elke hooggeschoolde die al even, laat ons zeggen 10 jaar, is afgestudeerd en een eerste of meerdere werkervaringen achter de rug heeft, in om het even welke sector, gaande van accountancy tot productie, kan bij ons terecht.  Het aantal aanbieders stijgt maar voor die doelgroep was er nog geen specifiek aanbod, daar wil ik nu verandering in brengen door samen met de aanvrager een traject op maat uit te werken.”

“Wat kan ik? Welke mogelijkheden heb ik?”, zijn vragen die door het hoofd spoken van mensen die al hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Eva Booms onderzoekt eerst welke methodiek – oefeningen, testen, gesprekken – het beste passen bij de aanvrager. Vervolgens gaat ze met de klant via een traject op maat dieper in op wat hij of zij nu echt wil proberen of kiezen.

“Ik ondersteun mijn klanten bij het nemen van loopbaanbeslissingen. Tijdens het traject van 4 uur dat ik met hen doorloop, versterken ze zichzelf en zo hun positie op de arbeidsmarkt”, zegt loopbaancoach Eva Booms.

De erkenning van de Arteveldehogeschool als loopbaancentrum is ook interessant voor bedrijfsleiders die hun medewerkers de kans willen bieden hun carrière eens goed tegen het daglicht te houden.