Na 15,5 jaar zwaait de Arteveldehogeschool maandag haar algemeen directeur Johan Veeckman uit. De doctor in de wetenschappen gaat met pensioen. De Gentse hogeschool verwelkomt die dag meteen zijn opvolger Tomas Legrand. Met ingang van 1 februari neemt de 53-jarige licentiaat in de handels- en financiële wetenschappen de fakkel als algemeen directeur over. “Ik kijk ernaar uit om samen met alle medewerkers de positie van onze hogeschool  in de toekomst te blijven bestendigen en verbeteren”, zegt Legrand.

Johan Veeckman trad op 1 juni 2001 aan als algemeen directeur van de Arteveldehogeschool. Voordien was hij docent en directeur van het Hoger Technisch Instituut Sint-Lieven in Gent, de zogenaamde Brouwerijschool, departementshoofd en regiodirecteur KaHoSint-Lieven. Onder de leiding van de afscheidnemende directeur groeide de Arteveldehogeschool uit tot de grootste hogeschool voor professionele bacheloropleidingen in Vlaanderen met meer dan 13.500 studenten, 1.300 medewerkers en negen campussen verspreid over Gent. “Met het aantreden van Tomas Legrand is de hogeschool in goede handen”, zegt Johan Veeckman bij zijn afscheid.

Tomas Legrand begon zijn carrière in het bedrijfsleven, eerst als marketeer in de autosector, als verantwoordelijke voor de professionalisering van het dealernet, later als managementconsultant bij onder andere Deloitte. Sinds 2004 was hij directeur van financiën en personeelsbeleid aan de Arteveldehogeschool. In zijn nieuwe functie wil hij onder andere verder inzetten op de digitalisering van het hoger onderwijs. Thomas Legrand: “We plannen belangrijke investeringen in nieuwe infrastructuur in Gent, maar we willen ook meer betekenen voor onze stad en regio.”

De afscheidsviering gaat gepaard met een netwerkmoment voor het hoger onderwijs in aanwezigheid van Vlaams ministers Crevits en Schauvliege, staatssecretaris De Crem, de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers en andere spilfiguren uit de provincie en het onderwijs. In totaal worden meer dan 800 genodigden in het ICC Gent verwacht.