Ascento lanceert screeningpakket om verkeersgedrag te testen

ascentoHR-specialist Ascento, die in Vlaanderen kantoren heeft in Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt, Roeselar en Gent pakt uit met , een uitgebreid dienstenpakket voor bedrijven die mensen tewerkstellen die vaak met de auto onderweg zijn, en verantwoord rijgedrag hoog in het vaandel dragen.

Het rijgedrag van medewerkers in bedrijfswagens heeft immers een impact op het imago en de reputatie van het bedrijf. Door middel van ondermeer simulatie-oefeningen, leert Fitness2Drive de medewerkers om hun rijstijl te verbeteren, een klantvriendelijke houding aan te nemen, en de veiligheid op de weg te garanderen.

Ascento heeft een full screening ontwikkeld voor medewerkers die permanent achter het stuur zitten, zoals mensen die werken voor koeriersbedrijven en besteldiensten, en een light screening voor medewerkers die beroepshalve vaak op weg zijn, zoals medewerkers van schoonmaak-, bouw-, en tuinbedrijven en vertegenwoordigers. Het pakket full screening bestaat uit 2 simulatie-oefeningen, een aanleg- en persoonlijkheidstest en een diepte-interview, en screent de medewerkers op verantwoord rijgedrag, klantvriendelijkheid en veiligheid. Nadien ontvangen zij een schriftelijk rapport met individuele feedback en advies. De light screening is de beknopte versie hiervan. Losstaand hiervan biedt Ascento ook een workshop  aan omtrent mobiliteit, klantgerichtheid en omgaan met stress in het verkeer, voor alle medewerkers die vaak in een bedrijfswagen rijden.

Volgens Geert Volders, directeur Ascento, gaat het om een uniek pakket op de markt van  rekrutering & selectie en ontwikkeling. “Voor veel bedrijven is veilig en verantwoord rijgedrag een absolute must. Elke medewerker achter het stuur van een bedrijfsvoertuig bouwt immers mee aan het imago en de identiteit van het bedrijf. Fitness2Drive evalueert hun rijgedrag en onze consultants staan klaar met advies om te evalueren, en bij te sturen waar nodig. De combinatie van deze unieke test met de ruime ervaring van onze consultants, zorgt voor een interessant selectie-instrument en ontwikkelingspad voor medewerkers voor wie met de wagen rijden een essentieel onderdeel van de job vormt.”