MELLE – ASSA ABLOY zit in een spiraal van verandering. Het bedrijf verkoos zopas Nico Delvaux tot haar toekomstige ceo. ASSA ABLOY Entrance Systems, met vestigingen in Melle en het Limburgse Houthalen, brengt dan weer al zijn producten onder één merk samen.

Vanaf 18 juni 2018 neemt Nico Delvaux de rol van Johan Molin over die twaalf jaar lang ceo van ASSA ABLOY was. Nico Delveaux zelf is momenteel nog ceo van het Finse Metso Corporation. Voordien nam hij twee decennia lang enkele leidinggevende posities op in de Atlas Copco Group. 

“Met Nico Delvaux hebben we een sterke en ervaren leider gevonden. Hij heeft complexe en gedecentraliseerde organisaties geleid en hij heeft een sterke focus op innovatie”, aldus Lars Renström, voorzitter van de raad van bestuur van ASSA ABLOY. “ASSA ABLOY heeft een fantastische reis gemaakt sinds de oprichting in 1994 en is de echte wereldleider in zijn branche. Ik ben ervan overtuigd dat Nico Delvaux met succes de groep verder zal ontwikkelen. ”

Krachtenbundeling

De Zweedse leverancier van geautomatiseerde toegangsoplossingen voor een efficiënte goederen- en mensenstroom bundelt verder de merknamen Besam, Crawford, Albany en Megadoor van ASSA ABLOY Entrance Systems onder de naam ASSA ABLOY. Dat doet het bedrijf zonder het aanbod in te krimpen. ASSA ABLOY wil zo enerzijds het complete klantenaanbod benadrukken en anderzijds zijn marktleiderspositie verder verstevigen.

“Onder één merk kunnen we onze grootte en ons bereik nog beter kracht bijzetten. Klanten over de hele wereld kunnen werkelijk voordeel halen uit het hebben van één aanspreekpunt bij één aanbieder van totaaloplossingen op vlak van producten en diensten”, vertelt Juan Vargues, executive vice president van ASSA ABLOY, en president en ceo van ASSA ABLOY Entrance Systems. “Onze doelstelling is om het uitgebreide, globale assortiment van producten en diensten verder uit te bouwen, net als de capaciteit om volledige gebouwen uit te rusten met geautomatiseerde state-of-the-arttoegangsoplossingen”, aldus Juan Vargues.