Assa Abloy krijgt milieucharter

aaaaaaaaasASSA ABLOY Entrance Systems biedt een uitgebreid gamma automatische toegangssystemen voor gebouwen en verdeelt onder meer de merken Crawford en Megadoor. De vestiging voor België en Luxemburg is gevestigd in Melle en mocht vorige week tijdens een Voka-evenement uit handen van  Jozef Dauwe, gedeputeerde van de Provincie Oost-Vlaanderen, voor het vierde opeenvolgende jaar het milieucharter in ontvangst nemen.   

Het waren de divisies IDDS (Industrial Door & Docking Solutions) en HPDS (High Performance Door Solutions) van ASSA ABLOY Entrance Systems, die al voor de vierde keer werden bekroond voor de geleverde milieuprestaties. Het bedrijf wil op de ingeslagen weg voortgaan en zijn inspanningen en acties ten voordele van het milieu uitbreiden naar de divisie PDS (Pedestrian Door Solutions).

Het Voka-evenement, waar zowel de laureaten van het Milieucharter als van het Charter Duurzaam Ondernemen werden gehuldigd, kreeg een interessante meerwaarde door enkele praktijkgetuigenissen. De duurzame inzetbaarheid van werknemers kwam aan bod, net als het werken vanuit een duidelijk waardenkader, gebaseerd op de specifieke visie die elk bedrijf erop na houdt.

ASSA ABLOY Entrance Systems Belux is bijzonder blij met deze officiële erkenning van haar milieu-inspanningen. Het certificaat ondersteunt de uitbouw van het milieubeleid en de verdere sensibilisering van de medewerkers. Bovendien draagt het bij tot een positieve profilering bij overheid en omgeving.

“Het belangrijkste is de continuïteit”, aldus   woordvoerder Pieter Deprouw. “Het gevoerde beleid wordt geëvalueerd, met aanduiding van knelpunten en aanbevelingen, het certificaat baant de weg voor constructieve contacten met onder meer overheden en er is de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers.”