Astena toont wanneer het voor bouw- en installatiebedrijven tijd is voor ERP

25_signalen_-_het_startsein_voor_een_investering_in_erp__largeAstena, een softwarebedrijf uit Gentbrugge dat zich volledig richt op de bouw- en installatiesector, kreeg van de Algemene Vergadering van Bouwunie Oost-Vlaanderen de vraag om een actueel onderwerp aan te snijden rond moderne software voor de bouw. Astena ging hier graag op in aan de hand van een reeks tastbare verhalen uit de praktijk.

“We hebben voor de Bouwunie de signalen om tot ERP over te gaan van een vijftal bouw- of installatiebedrijven toegelicht”, legt marketingmanager John Van de Velde uit. “Om het verhaal rond te maken kreeg iedereen ook het document “25 signalen – Dit is het startsein voor een investering in ERP” mee naar huis. Iedereen kan het trouwens gratis aanvragen via een mail aan jvv@astena.be.”

Het dossier is opgesteld door het Microsoft Dynamics team in samenwerking met onder meer Astena als dé sectorspecialist voor projectbedrijven zoals aannemers en installateurs. Er staan concrete cases in over centraal klanten-, leveranciers- en projectbeheer, betere projectopvolging, over wat technici “in the field” moeten doen, maar ook over boekhouding, logistiek en operationele software in één pakket.

“Voor een kleine of middelgrote onderneming in de bouw of de installatiesector is een investering in ERP een grote stap”, zegt John Van de Velde nog. “Met dit document tonen we de bedrijfsleiders wanneer het echt tijd is om de knoop door te hakken en die volgende stap te zetten in de automatisering.”