Aswebo pakt start- en landingsbaan op Zaventem aan

DSC_3384Wegenbouwer en asfaltproducent Aswebo uit Drongen, werd opgericht in 1947 en is het acroniem voor Asfalt, Wegenis- en Bouwwerken. Tussen 2010 en 2015 groeide Aswebo na een aantal gericht uitbreidingen (Aannemingen Van Wellen en AMV Wegenbouw) uit tot een van Belgiës meest toonaangevende aannemingsbedrijven in wegenbouw.

“Naast onze kernactiviteit als wegenbouwer en asfaltproducent leggen we ons ook toe op civiele werken en recycling van asfalt- en betonpuin”, zegt algemeen directeur Kurt Kesteloot. “Dat maakt van de Aswebo-groep dé onbetwiste full service partner voor alle wegen- en bouwwerken.”

Aswebo, dat samen met een hele trits andere bedrijven tot de Willemen Groep behoort, kan dan ook een indrukwekkende lijst voorleggen met tot de verbeelding sprekende projecten. Niet in het minst omdat het ook op heel veel vlakken aandacht besteedt aan duurzaamheid.

“Dankzij de recyclingafdeling kunnen we maximaal materialen recupereren en efficiënt opnieuw inzetten. Daarnaast reduceren we onze energiebehoefte zo veel mogelijk. Zo draaien de asfaltplants in Brugge en Gent tegenwoordig op aardgas in plaats van op stookolie, wat efficiënter en energievriendelijker is. Bovendien zijn we volop bezig met de productie van asfalt op een lagere temperatuur. Niet alleen vergt dit minder energie, het creëert – zeker in de zomer – ook een hoger werkcomfort voor onze arbeiders

Tijdens de zomermaanden zijn de medewerkers van Aswebo opnieuw hard aan het werk op de luchthaven van Zaventem. Daar wordt momenteel immers één van de start- en landingsbanen grondig gerenoveerd. Dat moet eens om de 30 jaar gebeuren. Alles wordt aangepakt, van asfalt tot riolering. De werken duren 2 maanden en de eerste maand is 24 uur op 24 gewerkt.