Aswebo zet fors in op groenere mobiliteit

huvenneWegenbouwer en asfaltproducent Aswebo uit Drongen, die samen me een hele trits andere bedrijven tot de Willemen Groep behoort, neemt op donderdag 18 september opnieuw deel aan Car Free Day, een initiatief van Taxistop en Bond Beter Leefmilieu dat kadert in de Week van de Mobiliteit. Ook Cosimco en Franki Construct, en Willemen General Contractor, Willemen Real Estate en Sanitechniek in Mechelen uit dezelfde groep zetten die dag trouwens hun beste mobiliteitsbeentje voor.  Het is overigens al voor de zevende keer dat Aswebo initiatieven neemt rond de Week van de Mobiliteit.

Werknemers die te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk komen of carpoolen met collega’s kunnen op donderdag 18 september een testrit maken met een hybride, elektrische of cng-wagen of een toertje maken met een elektrische fiets. De hybride wagens maken allen deel uit van de “car policy” van het bedrijf. “Met deze testritten proberen we onze medewerkers te overtuigen om in de toekomst voor een hybride bedrijfswagen te kiezen”, zegt Jeroen Huvenne, die op bijgaande foto te zien is op het ogenblik dat hij uit de handen van de Gentse schepen Watteeuw bij een eerdere gelegenheid de wisselbeker mobiliteit kreeg.

Wie met de fiets naar het werk komt, krijgt donderdag een gratis onderhoudsbeurt voor de fiets aangeboden en een oplaadbaar fietslicht als geschenk. De chauffeurs van een carpoolwagen krijgen een gratis volledige carwashbeurt aangeboden. Alle deelnemers aan Car Free Day worden ’s ochtends getrakteerd op een gezond ontbijt en ’s middags op een Car Free Day-lunch in de bedrijfsrefter.

“In totaal nemen meer dan 130 medewerkers van de groep deel aan deze campagne. Dat zijn 110 wagens minder op onze parkings of gemiddeld 20 kilometer per wagen woon-werkverkeer dat donderdag niet zal worden afgelegd. Samen is dat 2.200 km minder”, besluit Jeroen Huvenne.