De wereld waarin ook de jongeren die vandaag 18 zijn en dus als digital natives door het leven stappen, blijft tegen een razendsnel tempo veranderen. Niets is nog zeker, behalve dat zowat elk houvast is weggevallen en dat elke dag nieuwe vragen opduiken. Zullen alle jobs verdwijnen? Zal Artificiële Intelligentie zo sterk doorbreken dat bedrijven straks hun producten en diensten moeten verkopen aan robots?  Niemand heeft een glazen bol die dat kan voorspellen. “Het zorgt ervoor dat keuzes maken steeds minder evident wordt”, zegt Anneke Vandenbossche van Awake Mindfull uit Zulte. “Jongeren zijn vooral op hun eigen passies en kracht aangewezen om zich in de onzekere wereld staande te houden.”

Om die passies en kracht te leren kennen, biedt Awake nu Kickstart jouw toekomst aan, een workshop die gespreid is over drie dagen in drie maanden. Jongeren leren er hoe ze moeten omgaan met veranderingen en weerstand, krijgen meer inlevingsvermogen en leren hoe ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.”Het jonge bedrijf Awake helpt mensen in hun zoektocht naar vrijheid en verbinding”, aldus Vandenbossche. “De geest en het lichaam bevrijden van ballast en verrijken door ontmoetingen en diversiteit staan centraal in de filosofie. We willen echter niet alleen reactief werken, maar ook proactief. Zo willen we jonge mensen ook helpen om hen te behoeden voor de stressziektes van deze tijd, door hen zichzelf te laten zijn en te leren dat dit ook kan zonder te vluchten in alcohol of drugs.”

Anneke Vandenbossche besliste zowat een jaar terug om zich, na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven, voortaan te richten op coaching rond mindfulness en social innovation. Haar originele businessconcept wordt uitgerold met medewerking van een twintigtal coaches die on the road de boodschap uitdragen.