In Dendermonde in Hof Ter Meyghem heeft Handelgids.be de awards voor Vriendelijkste Handelaar van 2016 uitgereikt. Daarmee wil het platform klantvriendelijkheid onder de aandacht brengen. Verschillende handelaars uit onder andere Dendermonde, Hamme, Lokeren, Sint-Niklaas en Temse werden er in de bloemetjes gezet. Maldegem kwam als vriendelijkste gemeente van Oost-Vlaanderen uit de bus.

De volledige verkiezing is gebaseerd op de mening van klanten. Een jury kwam er niet aan te pas. In totaal namen in Vlaanderen 4.520 kmo’s deel en werden er 239 vriendelijkste handelaars benoemd. “Klantvriendelijkheid is het belangrijkste stokpaardje voor een kmo en het kost niets”, zegt zaakvoerder van Handelgids.be Luc Verheyden. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige kmo’s en wilde dit in een positieve richting sturen om hen te helpen. Om het onder de aandacht te brengen, heb ik twee jaar geleden dan de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar gelanceerd.”

In Buggenhout ging de eerste prijs naar Hair & beauty revolution, en in Dendermonde naar Beauty By Demi. Ook De Voederhoeve in Hamme, Dult Patisserie in Laarne, La Cascada uit Lebbeke, Kwaliteitsslagerij Kurt & Leen uit Lochristi, Hairstyle Nathalie uit Lokeren, Secrets of Dems uit Opwijk, Beauty & Sauna Ostara uit Sint-Gillis-Waas, Smartphoneclinic uit Sint-Niklaas, ’t Kappershuis Arnoud uit Stekene, Apotheek Van Hoecke uit Temse, Slagerij Vleeshal Filip uit Waasmunster, Autoparts Plus Coppens uit Wachtebeke, Drapier uit Wetteren en Gotha-Juwelen uit Zele kregen de award van Vriendelijkste Handelaar.