Awingu heeft met EuroSys Business een nieuw partnership afgesloten. EuroSys Business wordt Premium Certified Partner van het Gentse softwarebedrijf, en breidt dankzij de samenwerking zijn aanbod van clouddiensten voor bedrijven verder uit. “Met de clouddiensten van EuroSys en Awingu  wordt het voor bedrijven gemakkelijker om echt digitaal te transformeren”, zegt Walter Van Uytven, ceo bij Awingu.

De oplossingen van Awingu stellen gebruikers in staat om een volledige toegang te hebben tot de IT-omgeving van de organisatie. Dat betekent eender waar en eender wanneer een toegang tot bedrijfsapplicaties, bestanden en gegevens. De hele IT-omgeving blijft beveiligd en wordt centraal beheerd. “Awingu is gemaakt om de moderne werknemer te voorzien van One Workspace – Anywhere – Any Device. Awingu past prima in het aanbod van clouddiensten van EuroSys”, aldus Walter Van Uytven. Mark Aerts, commercieel directeur en bestuurder bij EuroSys Business: “We zetten hoog in op de digitale transformatie van het bedrijfsleven. Clouddiensten spelen hier een cruciale rol. De diensten van Awingu passen perfect binnen dit plaatje en bieden een uitstekende oplossing voor bedrijven die hun medewerkers altijd en overal op een veilige manier willen laten samenwerken”.

Awingu werd in 2011 opgericht door Kristof De Spiegeleer en wordt sinds 2014 geleid door Walter van Uytven. Naast het hoofdkantoor in Gent, bevindt het bedrijf zich eveneens in New York en San Fransisco. Awingu werkt onder andere samen met internationale partners zoals Microsoft, HP Enterprise, HP Inc en IBM. In binnen- en buitenland stelt het bedrijf een 30-tal werknemers tewerk. EuroSys heeft vestigingen in Houthalen en Halle en richt zich met innovatieve ICT-oplossingen op kmo’s, scholen en de overheid.