GENT – Awingu slaat de handen in elkaar met Barracuda Networks, een globale en gevestigde speler in IT-beveiliging. Beide partijen versterken elkaar en maakt het mogelijk om Awingu in hybride cloudomgevingen in te zetten.

De hoge beveiligingsprestaties en de zero-touch configuratie van Barracuda ondersteunen de oplossing van Awingu. Die stelt gebruikers in staat om een volledige toegang te hebben tot de IT-omgeving van de organisatie.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met Barracuda en om dienstverleners zo een eenvoudigere oplossing te bieden om hun waardeketen op te voeren”, zegt Walter Van Uytven, ceo van Awingu. “Voor organisaties is het voordelig, want er zijn geen lokale gegevens op het apparaat van de eindgebruikers en weinig wijzigingen in de IT-infrastructuur. Onze technologische relatie biedt dus de perfecte synergie van veiligheid en eenvoud voor serviceproviders en hun klanten.”

Eenvoudiger

Awingu en Barracuda bieden samen een unieke kans voor bedrijven om vlot over te stappen naar de cloud.

“Onze firewalls zijn ontworpen om nauw in de managementstructuur van de openbare cloudproviders geïntegreerd te worden”, stelt Tim Jefferson, vicepresident Public Cloud bij Barracuda Networks. “De combinatie met de eenvoudige platformonafhankelijke werkruimten van Awingu bieden een veilige en naadloze manier om naar de cloud te migreren.”