Badkamerrenovatiespecialist verdubbelde dit jaar personeelsbestand

aaadagmarTerwijl steen en been wordt geklaagd over de moeilijke situatie op de arbeidsmarkt zijn er ook Vlaamse kmo’s die er wel in slagen voor veel bijkomende werkgelegenheid te zorgen. Die pluim mag de Gentse specialist in badkamerrenovatie Dagmar Buysse alvast op zijn hoed steken. Terwijl de kmo, het in 2008 nog deed met 16 medewerkers, waren dat er vorig jaar al veertig en dit jaar zelfs al tachtig. En dat in een periode waarin de economie in het algemeen toch behoorlijk kreunde onder de gevolgen van de financiële crisis van 2008.

“Onze aanpak die wordt gekenmerkt door het feit dat we enkel werken met gespecialiseerde vakmensen”, spreekt onze klanten duidelijk aan” zegt zaakvoerder Dagmar Buysse. “Tegels worden geplaatst door een vloerder, en waterleidingen door een loodgieter. Wij hebben een grote poule van gespecialiseerde vakmensen met wie we samenwerken. Sommige zijn vast in dienst, en anderen werken op zelfstandige basis. Allemaal hebben ze specifieke specialiteiten binnen hun vakgebied. Sommige schrijnwerkers zijn bijvoorbeeld echt goed in het maken van meubels, zoals badkamerkasten,  terwijl anderen dan weer beter zijn in het plaatsen van wanden en plafonds.”

Door consequent opdrachten toe te vertrouwen aan talentrijke gespecialiseerde vaklui is een stevige reclame van mond tot mond ontstaan die ervoor zorgde dat het bedrijf zijn verkoopcijfers een geweldige boost kon geven.

Volgens Dagmar Buysse is de keuze voor de niche van de badkamerrenovatie ook een factor die het succes helpt verklaren. “Renovatie en nieuwbouw zijn echt twee totaal verschillende domeinen.  Duidelijk je vakgebied afbakenen, biedt je als ondernemer flink wat voordelen. Omdat wij ondertussen een stevige reuptatie hebben opgebouwd als badkamerrenovatiespecialist weten klanten bijvoorbeeld ook dat wij één van de weinigen zijn die bijvoorbeeld het plaatsen van een infraroodcabine in de badkamer volledig kunnen integreren in onze projecten.”