Restaurant In den Groenen Hond en Brood-Banket St-Anna uit Zottegem, alsook Bakkerij De Coninck uit Wetteren hebben een Lion D’Or in ontvangst genomen. De prijzen bekronen persoonlijkheden in de horeca- en de retailsector die zich omwille van hun professionele inzet voor de klant onderscheiden. In totaal werden 61 horecazaken, 36 retailzaken en 6 toeleveranciers beoordeeld.

In de categorie Retail Persoonlijkheid van het Jaar was de hoofdprijs weggelegd voor Bakkerij De Coninck uit Wetteren. De warme bakker startte in 2008 op en is zeer opgetogen met de award. “In november hebben we ook de prijs van Klantvriendelijkste brood- en banketbakkerij van Vlaanderen gewonnen. Nu ook deze award volgt, doet dat wel iets. Het is een bevestiging dat je goed bezig bent”, zegt Evy Verspecht die de zaak samen met haar man runt. In dezelfde categorie nam Brood-Banket St-Anna uit Zottegem het tweede schavot op het podium in. Bistro Alain, waarvan onlangs de naam naar Restaurant In den Groenen Hond werd veranderd, nam de award van Horeca Persoonlijkheid van het Jaar in ontvangst.

Die avond werden ook de awards van Het KookTalent van Vlaanderen uitgereikt. In de categorie beste gerecht eindigde beef & burgerhouse Tequilla uit Geraardsbergen op de tweede plaats, na pannenkoekenbistro Midzeelhoeve uit Sint-Katelijne-Waver. In de overige twee categorieën, die van beste recept en beste concept, vielen er geen Oost-Vlaamse horecazaken in de prijzen.