Baloise Insurance boekt recordwinst van 180 miljoen euro

Baloise-DC-dec-20156805_Gert-VernaillenBaloise Insurance, dat ook een belangrijke vestiging heeft in Gent – het vroegere Mercator –  zag zijn omzet in 2015 met 6,3% stijgen tot 1,355 miljard euro en boekte een winstsstijging met 54% tot 179,4 miljoen euro.

In het compartiment Schadeverzekeringen tekende Baloise Insurance een groei op van 5,1 %: het premie-inkomen steeg in 2015 naar ruim 833 miljoen euro. “We bleven vorig jaar gespaard van natuurrampen met een grote schadelast. De combined ratio – de verhouding tussen de inkomsten en de kosten – bedroeg 95,4 %. Deze ratio is de graadmeter voor de gezondheid van de portefeuille. In september lanceerde het bedrijf haar nieuwe autopolis met kortingen voor veilige en ecologische wagens. Baloise Insurance zette ook volop in op verkeersveiligheid en innovatie”, zegt CEO Henk Janssen.

Baloise Insurance kon in 2015 opnieuw een mooie groei noteren in haaromzet Levensverzekeringen. Die steeg met 8,4% tot 521 miljoen euro.  De lage rentestand blijft een grote uitdaging. De levensverzekeringenmarkt heeft het moeilijk, maar Baloise Insurance heeft daar naar eigen zeggen een antwoord op gevonden met een aantrekkelijk productengamma dat de klant de kans biedt een voor hem optimale keuze te maken op het vlak van rendement en zekerheid.

Voorts beschouwt Baloise Insurance Maritieme en Transportverzekeringen als een van haar groeipijlers. Met een stijging van bijna 57 % tegenover 2014, bevestigt de verzekeringsgroep haar positie als marktleider en ziet ze nog groeipotentieel.

“De mooie resultaten geven me vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf”, zegt CFO Gert Vernaillen (foto). “Maar ze zijn natuurlijk geen garantie voor succes in die toekomst. We blijven als bedrijf uitkijken naar alle mogelijkheden om rendabel te groeien. Naast de Maritieme en Transportverzekeringen zien we voor Baloise Insurance groeimogelijkheden in het segment Ondernemingen. Ook in het Waalse landsgedeelte kunnen we onze aanwezigheid nog vergroten. We nemen initiatieven om deze groeiambities- samen met de makelaar – waar te maken.”