Baloise Insurance lanceert innovatieve verzekeringsformule

 

baloiseTijdens een ‘Mobility Conference’ in aanwezigheid van enkele ministers brengt verzekeraar Baloise Insurance, die zijn hoofdzetel heeft in Gent,  eind deze maand het maatschappelijke debat op gang over de toekomst van onze mobiliteit. Wat als auto’s straks zelf rijden: welke verzekeringen hebben we dan nog nodig? In het kader van die conferentie lanceert Baloise Insurance een innovatieve verzekeringsformule, waarbij automobilisten structureel korting krijgen als ze kiezen voor technologische veiligheidsopties in de wagen. Ook wie investeert in een ecologische wagen krijgt korting.

Het is een kwestie van tijd voor de eerste reeks zelfrijdende wagens van de band rolt. Ook nu al worden auto’s alsmaar vaker uitgerust met hoogtechnologische veiligheidsopties. Er zijn auto’s die zwakke weggebruikers detecteren en de bestuurder daarop attent maken. In veel auto’s zitten standaard parkeersensoren ingebouwd en verschillende merken lanceerden al wagens die autonoom parkeren. Er zijn auto’s die detecteren wanneer de bestuurder verstrooid dreigt te raken en er zijn wagens die automatisch de rijrichting corrigeren als ze de witte lijnen naderen. Ook ‘adaptive cruise control’, waarbij de wagen de snelheid van zijn voorligger volgt, raakt in nieuwe modellen stilaan ingeburgerd.

Baloise Insurance volgt de ontwikkelingen op de voet en vertaalt die evolutie nu naar het aanbod van verzekeringen. De nieuwe veiligheidsopties zijn een meerkost voor de gebruiker, maar ontegensprekelijk een zegen voor de verkeersveiligheid. Door korting te geven aan wie investeert in veiligheid, compenseert Baloise Insurance de meerkost van de aankoop. De veiligheidsopties verkleinen de kans dat de automobilisten hun verzekering moeten aanspreken. De verzekeringspolis wordt goedkoper voor auto’s met die opties hebben als detectie van zwakke weggebruikers, parkeerhulpsystemen, aandachtshulpsystemen en aanrijdingswaarschuwing en remhulpsystemen. Wie meerdere opties op de wagen heeft, kan ze zelfs cumuleren. “Wij bereiden ons samen met onze partnermakelaars voor op de toekomst: het straatbeeld verandert en dat heeft een impact op onze business. Bestuurders worden vandaag al ondersteund met technologie om veiliger te rijden. Wij moedigen ze aan door een korting te geven”, zegt Bart Walraet, woordvoerder van Baloise Insurance.

En er is meer: omdat Baloise Insurance ook het milieu een warm hart toedraagt, krijgen ook bestuurders van een ecologische wagen korting. Wie een hybride of een volledig elektrische wagen koopt, ziet dat vertaald in een aangepast tarief.

Baloise Insurance lanceert het nieuwe product in het kader van de Mobility Conference op dinsdag 29 september, een conferentie waarop de mobiliteit van de toekomst centraal staat. ‘Zero ownership’, ‘zero emission’ en ‘zero accidents’: is dat zuiver voer voor futuristen? Er staan ons op het vlak van mobiliteit grote veranderingen te wachten en het is hoog tijd om daar proactief op in te spelen.