BAN Vlaanderen klaar om in najaar ondernemerschap te blijven versterken

AArikvandenhendeeVlaanderen werkt consequent verder aan een versterking van het ondernemerslandschap. Dit kwam vooral tot uiting tijdens de talrijke initiatieven die afgelopen zomer door zowel overheid als organisaties werden uitgerold ter ondersteuning van onze Belgische start-ups.

Het ‘start-ups’ plan van Vicepremier Alexander De Croo, dat enkele maanden geleden werd gelanceerd met ondermeer een  tax shelter voor start-ups en interessante voorwaarden voor business angels en crowdfunding,  is imiddels van start gaan. Dit initiatief wordt door de markt warm onthaald. Ook BAN Vlaanderen, waarvan de Oost-Vlaamse antenne wordt geleid door Rik Van den Hende, kijkt hoopvol uit naar de verdere uitrol en plant in september informatieve meetings rond deze en nog meer ondersteunende maatregelen. De organisatie voelt immers meer dan ooit bij ondernemers en ex-ondernemers de bereidheid om start-ups met financiële middelen en advies een stevig duwtje in de rug te bieden.

Uit de jaarlijkse barometer van 2014 bleek dat productinnovatie steeds belangrijker wordt voor bedrijven die willen doorgroeien. Om dit aspect verder te benadrukken organiseerde BAN Vlaanderen samen met Club Lange Wapper eind juni een eerste Antwerp Innovation Forum. Dit bleek meteen een hit.  Het bedrijfje Navu dat een innovatieve koersfiets met geïntegreerd stuurnavigatiesysteem ontwikkelde, mocht trots de ‘Antwerp Innovative Futures Award’ in ontvangst nemen.

Voorts organiseerde iMinds in juni voor het derde jaar op rij, haar iMinds Investor Day. Een tiental geselecteerde start-ups konden tijdens dit event hun dossier voorstellen aan potentiële investeerders.

Ook de maandelijkse BAN Vlaanderen matching events blijven voor jonge ondernemers én voor potentiële investeerders erg belangrijk.