Barbara De Saedeleer, die bij Omega Pharma in Nazareth zowat de (financiële) rechterhand was van ceo Marc Coucke, heeft in alle stilte een verrassende carrièreswitch gemaakt. Ze heeft het vertrouwen gewonnen van grote baas Paul Gheysens en draagt vandaag de titel van operationeel directeur bij de West-Vlaamse projectontwikkelaar Ghelamco.

Paul Gheysens maakte van het eerder kleine Ieperse bouwbedrijf Ghelamco een bijzonder succesrijke projectontwikkelaar. Ghelamco is zowel in eigen land als in het buitenland (in de eerste plaats Polen) actief met vrij prestigieuze vastgoedprojecten. In België blijft het in de running voor de bouw van een nieuw nationaal voetbalstadion in Brussel, maar dat dossier botst zoals bekend op veel tegenstand.

Barbara De Saedeleer was tot 2015 zowel Marc Couckes vertrouwenspersoon bij Omega Pharma als bij diens private holding Alychlo. Na de overname van Omega Pharma door Perrigo, gingen de wegen van Coucke en De Saedeleer uit elkaar in 2016.

De nieuwe vertrouwenspersoon van Paul Gheysens, werd niet alleen operationeel directeur bij Ghelamco, maar kreeg ook een bestuurszitje aangeboden bij voetbalclub Antwerp (waar Paul Gheysens geldschieter nummer één is). De Saedeleer heeft buiten Ghelamco nog andere mandaten. Zo is ze bestuurder bij vastgoedbedrijf Befimmo en is ze auditor bij Beaulieu International Group van de familie De Clerck.