Barry-Callebaut krijgt patent voor vetarme chocolade

00000000000000MarijkeBarry-Callebaut, de in Zwitserland gevestigde multinational met een belangrijke productievestiging in Wieze,  heeft van het Europees Octrooibureau een patent verkregen voor de productie van chcocolade met een verminderd vetgehalte. Met dit patent kan de groep, die vorig jaar een geconsolideerde omzet boekte van 4,8 miljard euro, naar eigen zeggen haar innovatieve productverruiming voortzetten. Zonder dat consumenten smaakverschillen merken, zullen ze van chocolade kunnen smullen met een betere samenstelling en een betere energiebalans.

“Heel wat consumenten zoeken manieren om minder calorieën op te nemen”, zegt product manager Marijke De Brouwer. “Kunnen genieten van dezelfde smaken en niet moeten afwijken van hun favoriete eetgewoontes, zonder evenwel evenveel calorieën op te nemen, staat hoog op hun verlanglijstje. Het verminderen van het vetgehalte heeft een grotere impact heeft op het calorieverbruik dan het verminderen van het suikergehalte, maar in chocolade zijn beide ingrediënten natuurlijk aanwezig. Daarom was het belangrijk de juiste balans te vinden.”

Barry-Callebaut heeft al jarenlang ervaring met het zoeken naar nieuwe recepten en de onderneming wil ook graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en waar het kan haar steentje bijdragen tot gezondere voeding.

“Met het nu gepatenteerde nieuwe procédé”, zo besluit Marijke De Brouwer, “bewijzen we dat innovatie ook in een traditionele productieomgeving zoals chocoladeproductie perfect mogelijk is.”