WETTEREN/AALST – European Flexographic Technical Association Benelux, de brancheorganisatie voor bedrijven en toeleveranciers actief in flexodruk, heeft de zijn Flexo Awards uitgereikt. Van de acht awards komen er in totaal drie naar Oost-Vlaanderen. Bastin-Pack uit Wetteren won een award en VPK Packaging uit Aalst keerde zelfs met twee prijzen huiswaarts.

Bedrijven actief in flexodruk dingen tweejaarlijks mee voor een EFTA Benelux Flexo Award. Bastin-Pack won tijdens de eerste editie al de award voor beste flexodruk op film in de Benelux. Een jaar later won het bedrijf uit Wetteren zelfs de Europese award. Dit jaar juicht Bastin-Pack opnieuw in de categorie Flexo print op folie / medium. In de categorie Flexo print op folie / breed werd het tweede.

“Dit is het resultaat van een lang proces waarbij alle parameters voor optimaal drukwerk goed uitgebalanceerd worden”, aldus zaakvoerder van Bastin-Pack Michel Van de Vyver. “Foto’s en artwork in hoge resolutie, professionele prepress afgestemd op onze drukparameters, hoog gepigmenteerde inkten, moderne drukpersen en vooral een professioneel en gemotiveerd bedrijfsteam en drukkers die dagdagelijks de drukkwaliteit verbeteren, maken het mogelijk om zelfs diepdruk te evenaren. Deze award bevestigt dan ook onze expertise.”

Dubbele bekroning

Voor VPK Packaging was het tweemaal vieren, want zowel in de categorie corrugated post print / coated, als corrugated post print / uncoated won het bedrijf uit Aalst de hoofdprijs. Binnen die laatste categorie werd ook nog een derde plaats behaald door VPK. De overwinningen zijn te danken aan de verpakkingen ontwikkeld voor biermerk Leffe, en producent van chocolade en cacaoproducten Natra.

“Dat we in beide categorieën de hoofdprijs wonnen, is een mooie erkenning voor het harde werk van onze teams. In het bijzonder voor de snelle opstart van onze nieuwste casemaker, waarop we de dozen voor Leffe produceerden tegen een snelheid van 12.000 stuks pers uur”, aldus Patrick Leclercq, business unit manager bij VPK Packaging.

In mei 2018 vind de Europese finale in Milaan plaats.