Basware en IPEX hebben een partnership ondertekend. Daarmee gaat de marktleider in purchase-to-pay- en e-invoicingoplossingen uit Aalst samenwerken met een specialist in het beheer van transactionele documenten.

De krachtenbundeling komt er dankzij Sociéte Wallonne Des Eaux (SWDE). De Waalse watermaatschappij is namelijk een klant van beide bedrijven. IPEX verzorgt de volledige administratie, terwijl Basware de aanlevering van alle leveranciersfacturen op naam van SWDE doet. “Toen de vraag kwam om klantenfacturen in de klantenadministratie via e-invoices te integreren, waren we ervan overtuigd dat een doorgedreven partnership de beste werkwijze was”, verduidelijkt Dany De Budt, countrymanager van Basware.

De integratie van e-invoices moet de factuur- en betalingsprocessen aanzienlijk versnellen. “Vooruitdenkende organisaties over de hele wereld implementeren e-invoicing als een manier om hun cashflow te verbeteren, soepele betalingscycli te realiseren, efficiënter en kostenbesparender te werken en een betere relatie tussen afnemer en leverancier binnen de supply chain op te zetten. We zijn verheugd dat Basware hier als toonaangevende leverancier van e-invoicing en purchase-to-payoplossingen een voorname rol kan in spelen.”

Niets dan voordelen

Niet alleen de Waalse watermaatschappij, maar alle klanten van Basware en IPEX hebben baat met de nieuwe samenwerking. “Zo kunnen al onze klanten vanaf nu genieten van een doorgedreven ecosysteem. Ze krijgen nu de mogelijkheid om facturen uit te wisselen met hun klanten via het uitgebreide Basware-netwerk. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van de Basware Peppol connectie naar de overheid wat een ongelooflijke troef is”, stelt Nathan Vanharen, sales- en marketingdirecteur bij IPEX.