Basware Belgium, leverancier van e-invoicing- en purchase-to-pay-oplossingen uit Aalst, is een partnership aangegaan met INFORMA Europe. De samenwerking moet gebruikers van het CICERO LawPack, een softwarepakket voor advocaten van INFORMA Europe, aan de eis van de Vlaamse overheid helpen tegemoet te komen. Die stelt dat gebruikers vanaf 1 januari 2017 enkel nog digitale facturen mogen ontvangen. CICERO LawPack-gebruikers zullen dankzij deze samenwerking vanuit hun vertrouwde softwareomgeving digitale facturen kunnen sturen en ontvangen.

De samenwerking tussen Basware en INFORMA Europe, gespecialiseerd in het automatiseren van advocatenkantoren en juridische afdelingen, verloopt in verschillende fases. Eerst wordt de eis van de Vlaamse overheid tegemoet gekomen en nadien wordt het partnership automatisch uitgebreid naar andere overheden, zowel federaal en lokaal. CICERO LawPack-gebruikers zullen niet alleen hun eigen leveranciersfacturen elektronisch kunnen ontvangen. Ook klantenfacturen naar bedrijven die zelf geen digitale facturen kunnen ontvangen en/of verwerken, kunnen blijvend worden gestuurd via e-mail, de Basware webportal en print.

“We kiezen er bewust voor om samen te werken met strategische partners die over een eigen cloud-omgeving beschikken”, vertelt Dany De Budt, country manager van Basware. “Het grote voordeel is dat de eindklanten vanuit hun bekende softwareomgeving sneller kunnen overschakelen naar digitale facturen. INFORMA Europe is dé specialist op het gebied van juridische software. Via het partnership willen we heel wat advocatenkantoren en juridische afdelingen aan ons netwerk toevoegen.”

Het Basware Network is meer dan een infrastructuur voor e-invoicing. Als ‘s werelds grootste open zakelijke netwerk opereert het als een marktplaats waar een miljoen bedrijven in 100 landen met elkaar in contact komen. Via de Business Directory kunnen bedrijven uit het netwerk gemakkelijk handelscontacten vinden en deze aan het persoonlijke e-invoicing adresboek toevoegen.