Textielfabrikant Beaulieu International Group investeert meer dan 30 miljoen euro in z’n Oost-Vlaamse vestiging in Kruishoutem. Dat maakte het West-Vlaamse familiebedrijf bekend bij de voorstelling van de jaarresultaten. De groep kent in 2016 met 1,7 miljard euro een recordomzet sinds de fusie van 2005. De afgelopen vijf jaar werd 500 miljoen euro geïnvesteerd.

Dit jaar investeert Beaulieu International Group 150 miljoen euro, waarvan twee derde in België. In de vestiging in Kruishoutem wordt 30 miljoen voorzien voor twee nieuwe productielijnen voor naaldvilt. Deze moeten productiever en energiezuiniger werken. Eén productielijn is al opgesteld en treedt eind volgende maand in werking. De tweede lijn moet tegen de zomer operationeel zijn. Daarnaast wordt in Oostrozebeke 20 miljoen euro geïnvesteerd in bijkomende capaciteit voor kunstgras, 15 miljoen gaat naar de luxevinylafdeling in Wielsbeke en op verschillende plaatsen wordt geïnvesteerd in het de machineparken en gebouwen. 50 miljoen euro wordt in het buitenland geïnvesteerd.

Het familiebedrijf Beaulieu International Group telt 4.500 personeelsleden wereldwijd, waarvan zo’n 400 in de vestiging in Kruishoutem. Om de nieuwe productielijn te bemannen, komen er ongetwijfeld nog jobs bij. De textielfabrikant is actief in zestien landen met in totaal 29 productievestigingen, elf verkoopkantoren en acht distributiecentra.