Op Interpoma 2016 heeft Beaulieu International Group, dat onder andere een vestiging in Kruishoutem heeft, de economische waarde van Lumilys gronddoek voor appels aangetoond. Met Lumilys-smart reflecterende bodembedekkers, ontwikkeld door Beaulieu Technical Textiles, verzekert de groep meer perfect gekleurde appels. De internationale vakbeurs voor de teelt, opslag en afzet van appels vond dit jaar plaats in het Italiaanse Bolzano.

Voor de economische waarde van Lumilys bestaat wetenschappelijke ondersteuning. PAR-licht is cruciaal voor de roodheid van appels en Lumilys groundcover speelt daar op in door een optimale lichtreflectie in een boomgaard te bieden. Erkende en gerenommeerde onderzoekscentra Universität Bonn en KOB Kompetenzzentrum Obstbau-Bodensee uit Duitsland, het Belgische pc fruit en het Italiaanse Creso bewezen het nut van Lumilys bodembedekkers. De bodembedekkers voorzien 30 % meer licht in alle weersomstandigheden en voorzien appels vanaf de eerste oogst van een optimale rode kleuring.

“De kleur van de vrucht wordt gestimuleerd door twee factoren. De eerste factor is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht en de tweede factor is de lichtintensiteit. Met de Lumilys groundcover reflecteren wij licht in de boom. Daarbij richten we op de appels die het moeilijkst kleur verkrijgen, dat zijn de appels onderaan de boom”, verduidelijkt Nico Roose, Sales Manager van Beaulieu Technical Textiles. De bodembedekkers zijn vooral voordelig voor de oogst van premium appels.