Bedrijf overlaten aan familie of niet?

bakertilFinancieel dienstverleningskantoor Baker Tilly Belgium heeft naast de vier Oost-Vlaamse kantoren in Aalst, Melle, Berlare en Zele ook Belgische vestigingen in Brussel en Luik. Het bedrijf specialiseert zich  niet enkel in accountancy, audit, revisoraat en consulting, maar biedt  ook oplossingen voor steeds complexer wordende processen die voor kleine en middelgrote ondernemingen belangrijke financiële consequenties kunnen hebben. Eén van die processen gaat in veel familiebedrijven over de opvolging en de daarmee verbonden vraag of het bedrijf al dan niet aan familie kan worden overgelaten.

“Door de vergrijzing staan meer en meer bedrijfsleiders-aandeelhouders de komende jaren voor deze strategische keuze”, legt Ferdi Renier uit. “Daarom willen we bedrijven helpen aan de hand van praktijkgetuigenissen. Zo zal Dirk Lindemans van de familiale brouwerij Lindemans uit Lennik op 6 oktober vanaf 18 uur 30 in de brouwerij zijn persoonlijke verhaal brengen  vanuit de dagelijkse realiteit van een bedrijfsleider die het hele proces al heeft doorlopen. Het is een  herkenbaar verhaal ondernemers die in de praktijk met een gelijkaardige problematiek geconfronteerd zullen worden.”

Vragen die aan bod komen draaien onder meer rond het optimaal rekening houden met de actieve kinderen, de waardering en het uitbouwen van een familiale financiering. De vennoten van Baker Tilly Belgium zullen ook een helder stappenplan schetsen van het overnameproces. Meer info op http://www.bakertillybelgium.be.