Dit weekend vertrekken zo’n 50 bedrijfsleiders, technologische starters en onderzoekers op missie naar de Amerikaanse oostkust. In New York en Boston zullen zij Gent verder op de kaart zetten als start-up- en scale-upstad. Het gaat om een gezamenlijke organisatie van werkgeversorganisatie Voka Oost-Vlaanderen en de Stad Gent, met de steun van imec en Flanders Investment and Trade. De missie onder leiding van burgemeester Daniël Termont en schepenen Mathias De Clercq en Christophe Peeters, heeft alle ingrediënten om, na die naar Silicon Valley in 2016, opnieuw een succes te worden.

Op het programma staan Boston en New York, twee steden die bovenaan de lijsten van meest innovatieve technologiesteden en -regio’s ter wereld pronken. Gedelegeerd bestuurder van Voka Geert Moerman is tevreden met de geplande bezoeken. “We bezoeken Amerikaanse multinationals, zoals Selecta Biotech, Microsoft, Google en Staples, en incubatoren Cambridge Innovation Center, Urban Future Lab en Brooklyn FoodWorks. Vlaamse bedrijven actief in New York en Boston, zoals Twikit, Seaters en Greenpan zullen er getuigen en de groep ontmoet ook Vlaamse toponderzoekers aan de universiteiten van Harvard, MIT en Cornell.”

De dynamiek van het Gentse ecosysteem wordt internationaal steeds vaker opgemerkt en het is die positieve dynamiek waar de partners van de missie op inzetten. “Gent is een broedplaats voor startende en groeiende technologiebedrijven. Het is geen toeval dat na het gerenommeerde Venture Beat nu ook The Financial Times Gent vermeldt als één van de opkomende start-up hubs in Europa”, klinkt het bij Mathias De Clercq, schepen van Economie en Ondernemen. “Tijdens ons bezoek willen we inspiratie halen om de hightech in Gent op een duurzame manier te verankeren. Daarnaast zullen we onze stad als uniek verzamelpunt van technologische starters en gerenommeerde kennisinstellingen actief promoten bij grote bedrijven”, zegt burgemeester Daniël Termont.