Inschrijven op "Meet your buyer" voor contact met overheidsaankopers kan nog

ICC_ghent_voor_offertes_(2)De Stad Gent organiseert op vrijdag 26 september 2014 in het Internationaal Congrescentrum (ICC)  in Gent een netwerkevenement waar leveranciers van duurzame bedrijven in contact kunnen treden met een Europees publiek van overheidsaankopers. Het is voor de eerste keer dat dit in Europa gebeurt. Meet Your Buyer vindt aansluitend plaats op Ecoprocura (van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 september 2014), een internationale conferentie over duurzaam, innovatief en kostenefficiënt aankoopbeleid. De Stad Gent wil hiermee een voortrekkersrol opnemen en anderen inspireren om in te zetten op een duurzaam aankoopbeleid.

Meet Your Buyer

Meet Your Buyer (MYB) wordt hét ontmoetingspunt voor aankopers en bedrijven, de plaats waar de overheid en markt met elkaar in dialoog gaan, informatie uitwisselen en de kans grijpen om samen te werken aan oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen. Op Meet Your Buyer krijgt u de kans om in dialoog te gaan. U ontmoet potentiële partners via speeddates, pitches, rondetafels en een duurzaamheidsmarkt. Meet Your Buyer linkt u aan interessante personen op basis van de interesses die u ingeeft bij de inschrijving. Al 220  publieke aankopers en 240 andere ondernemingen meldden zich aan om elkaar te ontmoeten in hun zoektocht naar de meest duurzame en innovatieve producten en diensten. Het  gaat om aankopers uit de publieke sector waaronder steden en gemeenten, ziekenhuizen, universiteiten, onderwijs, Vlaamse en federale overheid en Europese instellingen. In Europa is het de eerste keer dat publieke aankopers rechtstreeks met bedrijven in contact treden op dergelijke schaal. Het MYB-evenement is uniek met drie bijzondere netwerkformules: speeddates, thematische pitches en de voorstelling van de producten van duurzame en innovatieve bedrijven. Inschrijven kan nog tot 23 september.

EcoProcura

Voorafgaand aan Meet Your Buyer vindt de conferentie EcoProcura plaats van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 september 2014. EcoProcura is een initiatief van ICLEI (Local Governments for Sustainability), een internationaal netwerk van steden en lokale overheden die streven naar duurzame ontwikkeling. Gent is gaststad voor de negende editie van deze tweejaarlijkse Europese conferentie. Vorige edities vonden plaats in onder andere Malmö, Reykjavik en Barcelona. De conferentie richt zich naar publieke aankopers op alle niveaus, beleidsmakers, leveranciers en vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Europees Parlement.