Bedrijven maken kans op gratis in 3D-geprint logo

simontruDe jonge ondernemer Simon Truant uit Knesselare had al lang interesse voor de ontwikkelingen rond 3D-printing richtte in februari van dit jaar zijn bedrijf 3DInfinity op.  Hij kocht een aantal professionele machines om zijn diensten aan te bieden aan bedrijven. “Het hele 3D printen staat in ons land nog in de kinderschoenen, maar ik ben ervan overtuigd dat er een zeer grote markt voor bestaat.”

3DInfinity mikt vooral  bedrijven die regelmatig aan prototyping doen en de investering in een 3D printer niet zien zitten en bedrijven die beseffen dat het ook flink wat geld kost om personeel op te leiden om de bij de 3D printers horende software te kunnen gebruiken.

“Ondertussen heb ik wel de nodige kennis om met de machines om te gaan en goed te weten waarop ik moet letten. Heel belangrijk is bijvoorbeeld om op voorhand de modellen op fouten te controleren, zodat er in de geprinte modellen geen fouten meer zichtbaar zijn. Met deze nieuwe technologie is het natuurlijk verleidelijk om meteen te willen starten, maar meer nog dan bij andere zaken is een goede voorbereiding van het grootste belang. Het grote voordeel van een 3D-print is voorts natuurlijk dat het prototypingproces drastisch kan worden verkort. In plaats van een paar maanden zijn daar met de 3D-prints nog slechts enkele weken voor nodig. De mogelijkheden zijn onbeperkt, want er moet geen rekening gehouden worden met limieten in het draaien of frezen. 3Dprinten is ook milieuvriendelijk: het zorgt voor minder afval omdat een model opgebouwd wordt uit laagjes en er niet vanuit een blok materiaal wordt vertrokken.”

Nog tot eind september biedt Simon Truant bedrijven de kans om een gratis 3D-geprint logo te winnen. “Daar is heel wat belangstelling voor”, zegt hij. “Elk bedrijf dat contact opneemt, maakt kans. En ondschuldige hand zal beslissen wie uiteindelijk deze prijs in de wacht zal slepen.”