Bedrijvencentrum De Punt investeert 5 miljoen euro in nieuwbouw

aaaaadepuntOp donderdag 11 december legt bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge feestelijk en plechtig de eerste steen van de nieuwbouw, een investering van 5 miljoen euro in de verdere groei.

Het nieuwe gebouw komt ten noorden van de huidige gebouwen van De Punt. Het wordt vier verdiepingen hoog, met een auditorium, 24 kantoren, 7 vergaderzalen, 6 loodsen, 7 ateliers en 13 opslagruimtes. Boven op de nieuwbouw komt een dakmoestuin. De start-up Roof Food, van Sabien Windels (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/sabien-windels-zet-met-roof-food-stadslandbouw-op-de-kaart/ ) gaat er groenten en kruiden kweken, een cateringdienst voor bedrijven op poten zetten en workshops organiseren.

Voor directeur Piet Lietaer, die pas in oktober het roer overnam van Dany Neudt, betekent de nieuwbouw een droomstart. “Ons bedrijvencentrum zat al een tijd vol en we moesten interessante projecten op de wachtlijst zetten.  Tegelijk voel ik in de scene van de Gentse starters- en sociale economie en in onze organisatie een grote dynamiek. De nieuwbouw moet die dynamiek waarmaken en van De Punt een referentie maken voor sociaal ondernemen in Vlaanderen.”