ASSENEDE – Het bedrijventerrein AKMO II in Assenede is uitgegroeid tot een kassucces, in zoverre zelfs dat er meer vraag is dan aanbod. Nu al wordt ‘uitverkocht’ geafficheerd.

Het bedrijventerrein heeft een totale oppervlakte van om en bij de 8 hectare alles in. In totaal zullen twintig bedrijven onderdak gevonden hebben op de kmo-zone. Het succes is op conto te schrijven van intercommunale Veneco, dat opkomt voor de gemeenschappelijke belangen en netwerking van 25 gemeenten in de periferie van Gent. Bij die kerntaken behoort de reconversie van bedrijvenzones, of ook de aanleg van nieuwe zones. 

De interesse van investeerders kwam vooral van relatief kleine lokale handelaars, in de eerste plaats uit de bouwsector. Bepaalde kmo’s investeerden enkel en alleen in een opslagplaats.

De gemeenten die bij Veneco aangesloten zijn, zijn Kaprijke, Mariakerke, Aalter, De Pinte, Assenede, Destelbergen, Deinze, Eeklo, Kaprijke, Evergem, Eeklo, Gavere, Kruishoutem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Lochristi, Maldegem, Merelbeke, Melle, Nazareth, Nevele, Oosterzele, Sint-Laureins, Waarschoot, Zele, Wachtebeke, Zulte en Zomergem.