Bekaert Aalter blaast vijftig kaarsjes uit

topradio-aalter-de-crem-ziet-geen-toekomst-voor-bekaertBekaert Advanced Cords Aalter vierde vorige week zijn vijftigste verjaardag in aanwezigheid van titelvoerend  burgemeester en staatssecretaris voor buitenlandse handel Pieter De Crem en van de directieleden van de nieuw opgerichte Bridon-Bekaert Ropes Group.

Plant manager Geert Meersschaert benadrukte de geslaagde heroriëntering die de groep de afgelopen jaren heeft neergezet. Die transformatie ging gepaard met nogal wat ontslagen en flink wat sociale onrust.”Het is natuurlijk een erg moeilijke periode geweest”, zei hij, “maar we moeten naar de toekomst kijken. We zijn nu een wereldwijd toonaangevende producent van fijne kabels voor transmissie-, transport- en hijstoepassingen.”

Bekaert Aalter werd in 1966 opgericht om aan de groeiende vraag naar staalkoord voor bandenversterking te kunnen voldoen. Bekaert was een pionier als eerste onafhankelijke staalkoordproducent en groeide uit tot wereldleider in deze markt. De vestiging in Aalter, waar 130 mensen werken, heroriënteerde zich in de afgelopen jaren tot specialist in fijne kabels en rondde ook vorige week een fusie af met de groep Bridon.

“Zo kunnen we ons nog sterke profileren als toonaangevende vernieuwer, ontwikkelaar en producent van de best presterende kabels en advanced cords en superieure oplossingen aanbieden aan de olie- en gas-, mijnbouw-, kraan-, lift- en andere industriële sectoren”, zegt Geert Meersschaert nog. “We zijn fier nu deel te kunnen uitmaken van een groep die wereldwijd produceert en werk geeft aan zowat 2.300 mensen.”