ef538932-dfe9-11e5-9a94-9bc9655d81c6_webJan Hendrickx en Nele Smet moesten het tijdens “Mijn Pop-uprestaurant” dan wel afleggen tegen de Limburgse zussen Chloë en Magali, ze toonden tijdens dat populaire programma met hun concept Meme Gusta wel dat ze ondernemersbloed door de aderen hebben stromen.

Ook na hun uitschakeling hadden ze laten verstaan plannen te hebben om door te gaan met een eigen restaurant maar dat het daarbij wachten was op het vinden van het juiste pand. Dat blijken ze nu gevonden te hebben. Tijdens de Gentse Feesten openen ze een pop-upversie van hun nieuwe restaurant in de Burgstraat, op de plaats waar tot voor kort het populaire maar failliet gegane koffiehuis Le Jardin Bohémien was gevestigd.

Aan Het Nieuwsblad verklaarden het ondernemerskoppel dat ze in dat pand hun concept met traditionele gerechten uit grootmoeders keuken, zoals paling in ’t groen en stoverij, in stand willen houden omdat het huis er zich echt toe leent. Er komt ook een cocktailbar waar Belgische snacks zullen worden geserveerd. Er komen wel een paar kleine verbouwingen zodat dan vanaf september Meme Gusta volop kan inspelen op de populariteit die Jan en Nele tijdens het televisieprogramma vergaarden.

Het ondernemerskoppel laat ook nog weten dat ze voor Le Petit Cirque, hun winkeltje met tweedehandsmeubeltjes, een overnemer hebben gevonden.