Bekina is Oost-Vlaamse KMO-laureaat 2014-2015

VANDERBEKE group - Bekina - Bekina Compounds - George en Thomas Vanderbe...Als opvolger van de Hermesprijs reikt UNIZO sinds 2006 tweejaarlijks de award ‘KMO Laureaat’ uit. Dit is het resultaat van een intensieve speurtocht naar pareltjes van onze economie, die meer aandacht verdienen dan ze tot dusver krijgen. Ze blinken allen uit in innovatie, ondernemingszin, financiële resultaten en een sterkt personeelsbeleid,… De jury onder voorzitterschap van de winnaar van de vorige editie, Kristof Braem van Medec Benelux uit Aalst, verkoos Thomas en George Vanderbeke van Bekina als winnaars in de categorie Oost-Vlaamse KMO-laureaat 2014-2015.

Bekina, gevestigd in Kluisbergen, is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en commercialiseren van PU-werklaarzen. Deze nichemarkt vereist kwalitatieve, duurzame, veilige en comfortabele producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Kortom: goederen die geschikt zijn voor intensief professioneel gebruik in weer en wind.

De jury koos Bekina als winnaar van de KMO-laureaat omdat dit derde generatie familiebedrijf erin slaagt om in België een productiebedrijf op een innovatieve en toekomstgerichte wijze te runnen. Dankzij hun interne research- en developmentafdeling en de gerichte keuze voor een niche, namelijk werklaarzen, slagen ze erin om een eerder alledaags product te produceren dat aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Bekina heeft tevens ook een stabiele financiële structuur, een sterk businessplan en een goed doordachte marketing. Het productieproces wordt constant geoptimaliseerd en Bekina slaagt er in om dankzij zijn KMO-structuur flexibel in te spelen op de vraag van zijn klant naar custom made producten. Bekina heeft op vandaag een wereldwijde afzetmarkt in meer dan 45 landen. De andere genomineerden in de categorie KMO Laureaat waren Belintra uit Semmerzake en Betonfabriek De Bonte uit Waasmunster.