Belangrijk onderzoek voor vrouwelijke ondernemers

ENQUETEElise Braekman, masterstudente aan de vakgroep sociologie van de universiteit Gent, voert een onderzoek uit naar familie- werkconflicten bij ondernemende vrouwen. Familie- werkconflicten ontstaan wanneer deze vrouwelijke onderneemsters moeilijkheden ervaart bij de combinatie van familie en werk.

“De laatste decennia is er veel maatschappelijke aandacht gegaan naar de combinatie van werk en gezin bij werknemers”, zegt Elise Braeckman. “Heel wat overheidsmaatregelen zijn ondertussen genomen om de combinatie van familie en werk te vergemakkelijken bij werknemers. Minder aandacht ging naar hoe ondernemende vrouwen de combinatie van werk en gezin ervaren. Daarom spitst dit onderzoek zich speciaal toe op ondernemende vrouwen. Er is immers nood aan concrete informatie over deze specifieke groep. Vandaar mijn oproep om massaal deel te nemen aan mijn onderzoek door massaal de enquête in te vullen.

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in hoe ondernemende vrouwen werk en familie combineren, en welke gevolgen dit heeft op hun jobtevredenheid en op hun gezin. De resultaten van dit onderzoek worden doorgegeven aan werkgeversorganisaties als UNIZO en VOKA. Op die manier kan er effectief iets gedaan worden met de bevindingen van het onderzoek.”

 

Voelt u zich door dit onderzoek aangesproken? Dan kan u via onderstaande link aan de enquête deelnemen. Gegevens worden volledig anoniem verwerkt. Het onderzoek duurt maximaal 10 minuten en bovendien maakt u kans op een bongobon voor een restaurantbezoek.

Link: https://ghentunipss.qualtrics.com/SE/?SID=SV_4H1DVO093bZov7D