Belcolade investeert 21 miljoen euro in Erembodegem

Belcolade1eSteen12_tcm293-123278Door de onzekerheid die na de financiële en economische crisis van 2008 ontstond en door het feit dat ondernemingen daarna in de eerste plaats oog hadden voor het saneren van de balansen bleven de bedrijfsinvesteringen de jongste jaren op een laag pitje branden. Maar daar komt stilaan verandering in, want de economische heropleving krijgt vorm. Economisten verwachten op het vlak van de bedrijfsinvesteringen alleszins een inhaalbeweging en die is bij een aantal bedrijven ook al te zien.

Zo maakte Belcolade, het dochterbedrijf van Puratos dat echte Belgische chocolade produceert bekend dat het zijn site in Erembodegem fors zal uitbreiden. Er komen twee extra productielijnen: een voor de productie van vloeibare chocolade en een voor verpakte chocolade. Ook het magazijn wordt groter. Het gaat om een investering van 21 miljoen euro. Puratos verwacht op termijn ongeveer twintig extra medewerkers aan te trekken.

De bestaande gebouwen worden 7.500 m² groter en zullen naast de nieuwe productielijnen ook plaats bieden aan een ruim en modern magazijn. De totale uitgebreide site wordt 36.000 m² groot. Het vernieuwde en uitgebreide magazijn wordt eind 2014 in gebruik genomen. De nieuwe productielijnen zullen halverwege 2015 operationeel zijn.