Luierproducent Ontex is erin geslaagd om 221 miljoen euro vers geld op te halen. Voor dat bedrag ging het bedrijf uit Erembodegem aankloppen bij grote beleggers. Dat gebeurde via de uitgifte van 7,49 miljoen nieuwe aandelen, wat 10 procent van de huidige uitstaande aandelen vertegenwoordigt. Het opgehaalde budget moet Ontex herfinancieren. “Ontex blijft zich voor een actief beheer van haar balans inzetten om een efficiënte, flexibele en veerkrachtige kapitaalstructuur te behouden en zo verdere investeringen in haar activiteiten te ondersteunen”, klinkt het.

De private plaatsing bij grote beleggers werd woensdagavond 22 maart aangekondigd en kon enkele uren later al worden afgerond. De intekenprijs werd vastgeprikt op 29,50 euro, wat overeenkomt met een kleine korting van 4 procent in vergelijking met de slotkoers die dag. Nadat Ontex op 1 maart de overname van de persoonlijke hygiëneactiviteiten van de Braziliaanse groep Hypermarcas had voltooid, was het bedrijf 286 miljoen euro armer. Die som werd aanvankelijk via bankschulden betaald, maar om de toekomstige doelstellingen te behalen, moest er dringend ingegrepen worden. Dankzij de kapitaalsverhoging heeft Ontex opnieuw alle kaarten in handen om overnames te realiseren. Het bedrijf zegt tegen 2020 te willen uitgroeien tot een van de vijf grootste leveranciers van wegwerpproducten voor hygiënedoeleinden ter wereld.

Ontex is marktleider in producten voor persoonlijke hygiëne, van babyluiers tot producten voor intieme hygiëne voor vrouwen of oplossingen voor incontinentie bij volwassenen. De groep uit Erembodegem heeft meer dan 8.000 werknemers en is actief in 25 landen.