Belgische butlerschool opent vestiging in Londen

butler-main-pic_wDe Belgische butlers blijven het goed doen. Omwille van de grote vraag naar butlers opent de
“School for Butlers and Hospitality”, een initiatief van het bedrijf VK Consulting uit Nevele,  een kantoor te Londen. De grote talenkennis en flexibiliteit van  de Belg zijn blijkbaar een troef.

“Londen blijft de bakermat van tradities en butlers, dus de vraag stijgt.” zegt Vincent Vermeulen,  directeur van de butlerschool. “Enerzijds liggen onze Belgische butlers goed in de markt omdat ze  toch al snel drie talen spreken. Anderzijds hebben klanten nood aan een zeker vertrouwen en  bereikbaarheid dichtbij huis, hoe klein de wereld ook wordt”.

De Belgische butlerschool ging in mei 2013 van start en legde ondertussen een mooi parcours af. Ze trainde iets meer dan veertig butlers en plaatste hen bij families in België en in het buitenland. Daarnaast kreeg de school een reputatie om bedrijven te trainen en verzilverde ze ook contracten met enkele premium wagenmerken en vijfsterrenhotels. Ze trainde zelfs het personeel op één van de grootste superyachten ter wereld.

“Toen ik de school oprichtte had ik niet verwacht dat het eigenlijk een internationaal bedrijf zou  worden” zegt Vincent Vermeulen. “Ik heb het voorrecht om geregeld uitgenodigd te worden als spreker  voor bedrijven en ik kreeg al snel aanvragen uit het buitenland. De technieken die we aanleren in  de butlerschool worden nu gebruikt bij multinationals en dat slaat blijkbaar goed aan.”

In het voorjaar van 2016 brengt de school een eerste boek uit dat zal uitleggen wat we
kunnen leren van butlers, zowel thuis, tijdens feestjes als op het bedrijf. Het beroep van butler is één van de oudste beroepen ter wereld, maar de butlerschool werkt erg innovatief, onder meer met een uitgebreide beeldanalyse van de lichaamshouding die studenten aannemen.