nanopixel1Nanopixel, de marktleider op het vlak van high-end 3D visuals en pionier in virtual reality, heeft een kantoor in het Gentse Quantum Office Building geopend. Vlakbij het Dampoortstation op het Oktrooiplein moet het de lokale service een belangrijke boost geven. Naast het hoofdkantoor in Roeselare wordt dit de tweede uitvalsbasis voor het bedrijf.

Het Quantom Office Building is amper een jaar oud, uitermate duurzaam en voorzien van een mooi staaltje architectuur. Die uitstraling past volledig in het plaatje van Nanopixel. De kantoorfilosofie in Gent blijft dan ook hetzelfde als die van het hoofdkantoor: een creatieve, ruime en gezonde werkplek met douche, bar en vergaderruimtes. Het nieuwe kantoor maakt deel uit van co-station, waar heel wat jonge, creatieve bedrijven in vertoeven.

Met het nieuwe kantoor komt Nanopixel tegemoet aan de vraag van klanten. “Veel bedrijven zoeken partners binnen een relatief kleine straal”, zegt Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel. “Voor bedrijven uit Gent, Antwerpen of Brussel waren meetings in Roeselare niet altijd evident. Nu kan men dus ook in het Gentse kantoor terecht, op een plek in het hartje van de Gentse Silicon Valley.” Bovendien komt de nieuwe locatie ook de medewerkers die van Gent of verder komen, ten goede. Vijf van de in totaal 22 medewerkers zullen in Gent aan de slag kunnen gaan.

De uitbreiding naar Gent is voor Nanopixel niet het eindpunt. “Onze ambities reiken verder dan Roeselare en Gent. Als we tevreden zijn van dit concept en de groei die we vandaag realiseren zich voortzet, sluiten we niet uit dat er nog andere regionale hubs zullen volgen”, aldus De Blander.