BEMAS roept Bert Pieters uit tot Maintenance Manager van het jaar

Maintenance-Manager-300x201De vzw BEMAS (Belgian Maintenance Association) helpt vanuit haar kantoor in Sint-Denijs-Westrem haar leden op weg naar een hogere Return on Assets door een beter beheer van machines, installaties en infrastructuren.

“We streven hierbij naar het verhogen van rendement, betrouwbaarheid en kwaliteit, en het verlagen van levensduurkosten, milieubelasting, energieverbruik en risico’s”, zegt marketing- en communicatieverantwoordelijke Bavo Van Eyken.

BEMAS organiseert ook de award voor maintenance manager van het jaar. “Met deze wedstrijd willen we de cruciale rollen van onderhoud en van de onderhoudsverantwoordelijke in de industrie beter zichtbaar maken”, verduidelijkt Bavo Van Eyken. “Onderhoud draait vandaag niet langer rond het herstellen van pannes, maar rond het actief werken aan de betrouwbaarheid van systemen en technische installaties. Op die manier is onderhoud een belangrijke strategische activiteit die een cruciale rol speelt in de rendabiliteit van een productieonderneming.”

Voor een publiek van ruim 300 aanwezigen ontving Bert Pieters (rechts op de foto) van PepsiCo Veurne vorige week de award voor Maintenance Manager van het Jaar 2016. Hij kreeg deze prijs als bekroning voor zijn uitstekende realisaties op gebied van onderhoud.   De andere finalisten waren de onderhoudsmanagers van twee Oost-Vlaamse bedrijven. Ward Boereave en Steven Schollaert van Eandis uit Melle , en Bernard De Tandt van VPK Paper uit Dendermonde.

Tijdens de uitreikingsceremonie in de Proximus Lounge in Evere ontving Bert Pieters de award van juryvoorzitter Herman Aerts (winnaar MMY 2006). Hij vatte de mening van de juryleden samen in een lijstje met de sterke punten die de doorslag gaven bij de overwinning: een sterke visie op onderhoud als grondslag voor het doorvoeren van verbeteringen, gedragen door een goed ontwikkeld people management, en altijd gekoppeld aan een ambitieus veiligheidsbeleid, wat resulteerde in een recordaantal dagen zonder ongevallen met werkverlet.