00000000000000awBenjamin Rieder (Bubble Post) mocht op 19 maart in de BMW-concessie Verstraeten in Lochristi de JCI-Award als Jonge Oost-Vlaamse ondernemer van het jaar in ontvangst nemen. Hij haalde het van de andere genomineerden Jakob Lorré (Seeq), Dries Henau (Wasbar) en Sam Baro (Planet Group) en mag samen met de andere provinciale winnaars meedingen naar de nationale titel van Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar.

De verkiezing van de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar is een evenement van Junior Chamber International Oost-Vlaanderen. “De award wil jonge ondernemers bereiken en stimuleren om hun visie en talenten verder te ontwikkelen”, legt commissievoorzitter Els Van Impe uit. “We willen hiermee de beste jonge ondernemer van Oost-Vlaanderen lauweren voor zijn of haar visie en verdiensten. Ook willen we met de award jonge mensen aanmoedigen om de vaak moeilijke stap te zetten naar ondernemen.”

Ook dit jaar zijn opnieuw creatieve, en vooral innovatieve jonge ondernemers genomineerd. Hun respectievelijke bedrijven hebben Gent als uitvalsbasis, maar mikken nationaal en internationaal veel verder.

Vanaf 2012 leverden koeriers van Bubble Post per fiets pakjes in het centrum van Gent. Drie jaar later breidde Benjamin Rieder, de man achter Bubble Post, zijn concept uit naar Sint-Niklaas, Kortrijk, Antwerpen en Brussel. Vanuit eigen depots aan de rand van de steden verzorgt Bubble Post goederentransport van en naar het stadscentrum met elektrische cargofietsen en voertuigen. Het bedrijf groeide in drie jaar tijd uit tot een gigantisch succes en heeft nu zelfs plannen om Wallonië en Nederland te veroveren. Bubble Post richt zich op e-commercebedrijven, maar ook op groot-en lokale handelaars. “Dit Gents succesverhaal is uniek, Bubble Post wil een duurzame oplossing bieden voor vaak moeilijk lokaal transport op een ecologische manier.  .

.